УКРАЃЕНА ЛИЧНОСТ СО СРЕЌКО ШОИЌ

Карти во продажба

Само со таков политичар можеме во европска унија!

Сите сме Шоиќ, Шоиќ е наш!

Маестрална изведба на легендарниот актер Лане Гутовиќ вградена во ликот на шалабајзерот на векот, Среќко Шоиќ: “Насловот на претставата е изведен од реченицата на главниот лик. 

Среќко Шоиќ, КОЈ Е  ПРОТОТИП ЗА НАШИТЕ ПОЛИТИЧАРИ, образот го продава за ”кафуќино“ и “прасиќи“, седи повреѓен и озлојеѓен, и на својот соработник му диктира писмо за Европската Унија, во кое изразува желба да биден примен во ЕУ.

Тука почнува феноменалниот заплет и громогласната смеа, која на нас познатиот начин ни ја интерпретира Среќко Шоиќ.

Неписмениот директор кој неќе да плаќа како да јадел “Носорози и жирафе“, кој нарачува “Миле воли диско за четири особе“, ќе проба на себе си својствен начин да ја изработи Европската Унија и да си ги реализира желбите, бидејќи отсекогаш работел како и секој Балканец-САМО ЗА СЕБЕ.

Ќе биде урнебесно смеење до солзи. 

Милан Лане Гутовиќ е доајен на глумиштето на балканските простори. Вечното момче со господски манири на старата школа на однесување.Еден од оние актери кои ни под која цена не смеат да се пропуштат. ЖИВА ЛЕГЕНДА!

Бројот на карти ограничен, поради спонзорите.

29.05.2018 20 ЧАСОТ ДОМ НА АРМ 

ЦЕНА САМО 350  ДЕН.